Rozsądne jedzenie pomaga spalać kalorie

przez | 22 marca 2017

Korzystne zdrowe
odchudzanie

Należy konsumować, aby stracić
nadmierne kilogramy. Jednak chudnąć
{trzeba|należy| mądrze. Białko przyspiesza
metabolizm aż o 25 procent. Białko powinno
się włączać do śniadania, obiadu i wieczornego posiłku.
Źródłami białka są kurze jaja, mięso, produkty z mleka.
Optymalnie serwować
razem białka zwierzęce oraz roślinne.
Niezbędne są także tłuszcze. Nie tyje
się od tłuszczu, lecz wówczas, gdy
spożywamy za dużo kalorii.
Tłuszcz trzeba spożywać w
niewielkich ilościach – oliwa z oliwek,
olej lniany, kukurydziany, sojowy, rzepakowy są celowe w planie
żywienia. Tłuszcze dają aż 30 procent energii, a
zatem trzeba spożywać około 70 gramów
tłuszczu dziennie. Tłuszcze sycą oraz limitują glukozę we krwi. Kaszadaje
sytość, ale nie tuczy. Możnaspożyć
6-7 łyżek kaszy regularnie i na pewno nie
przybędzie nam kilogramów. Dwie cząstki owoców trzeba
mieć w diecie, ale nie wolno jeść
winogron, bananów, śliwek – te owoce mają bardzo
dużo cukru. Można konsumować jabłka, truskawki,
pomarańcze, maliny, porzeczki, agrest. Owoce spożywa się po
obiedzie, na deser, wtedy
najlepiej się trawią i są ogromnie dobre
dla zdrowia. Po godzinie 18.00 nie powinno
się jadać owoców, bo nie uda się ich strawić przed spaniem. Około 40 gramów błonnika
dziennie musi zjeść
każda pani, aby
dobrze
strawić oraz przyspieszyć
przemianę materii.
Najlepsze jedzenie
i sytość umożliwiają zrzucanie kilogramów
w sposób błyskawiczny. Dlatego warto
zaplanować rozsądne gubienie
kilogramów.

 tabletki odchudzające rano i wieczorem

tabletki na odchudzanie spirulina