Z czego wynikają kłopoty z erekcją?

przez | 21 czerwca 2016



Ważnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
właściwe odżywianie.
Zbilansowana może łatwo wpłynąć
na nie tylko stan potencji, lecz
też płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co tracimy w czasie
wytrysku. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
wówczas do całkiem
poważnych ubytków selenu.
Możemy go unormować jedząc
tuńczyka, orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Inny tak samo
istotny element w naszej diecie to cynk, który odpowiada za
przemianę testosteronu, ten z kolei
jest odpowiedzialny za popęd
seksualny. W czasie
nadużywania alkoholu czy
palenia papierosów tracimy cynk,
ale łatwo go uzupełnić
przez potrawy strączkowe, niektóre
ryby, niektóre mięsa, żółtka jaj albo
ostrygi.
Niesamowicie
istotnym składnikiem jest też
arginina, która stanowi 80 procent
spermy. Arginina przyśpiesza
produkcję spermy oraz wydłuża żywotność plemników. Składnik ten uczestniczy
również w procesie chemicznym
zmiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne poddają się
powiększeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich składnikach
jak czekolada, mięso wołowe, orzechy
nerkowca, makrela, orzechy, słonecznik czy indyk.
Należy zwrócić
również uwagę na witaminy, przede
wszystkim na witaminę E, która jest
nazywana witaminą płodności.
Spotkamy ją w warzywach liściastych, jajach, zarodkach pszenicy oraz
ciemnym pieczywie. Kolejna witamina to
beta-karoten, która działa na
właściwe działanie
hormonów. Jeśli musimy
uzupełnić jego niedobory skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



viagra

tania kamagra



Kategoria: new